Témaindító hozzászólás
|
2006.02.24. 01:18 - |
Kár, hogy nem tettetek fel képeket a bojli készítéséről... |
[39-20] [19-1]
"profi" bojlisok mindig saját készitésü csalival nyomják ? a gyári cuccok csak kezdőknek valók ? :) |
Hi!
Voltam tegnap a Spike Baits (www.bojli.com) üzmében Sopronban. Eredetileg vásárlási szándékkal, de egy jó beszélgetés is lett a dologból. Megmutatta a gépeit, elmondta a technológiát, s azt miben különbözik a "nagy német" márkáktól az övé. Bemutatta a szárazanyagait, és egy-két aromát. Bele lehetett kóstolni-szagolni mindenbe. Hát... Voltak meredek dolgok, de a melasz egész finom volt. Alapanyagit külföldről importálja, kivéve a mogyorólisztet. A minőségről annyit, hogy a kazein csak labor-tisztaságú lehet, a halliszt is low-therm.
Élmény volt!
A "teszthorgászok" van Grasscarphunter, és sok Stéges.
Bővebben az oldalon. |
Próbáld ki, hiszen mi bojlisok folyton vegyészkedünk. Én valahogy nem gondolom, hogy olyan erős aromát lehetne belőle készíteni, persze ez nem jelent semmit. Hajrá Üdv: Bekény
|
Sajna nem emlékszem a pontos receptre, de nagyjából, ami eszembe jut, azt leírom. Amúgy mindenki másképp készíti, legalábbis eddig ezt tapasztaltam. Ahogy a konyhait csinálják, abból merítettem ötletet. Íme:
A leszedett friss virágot meg kell tisztítani a száraz, nem oda való dolgoktól, rovaroktól, és lecsipegetni a virágokat. Rohadt pepecs munka.
Ezután felönteni vízzel, hogy jól ellepje. A konyhai szörpnél írnak konkrét víz- és cukormennyiséget, de nekünk nem kell, mert egy kis mennyiségű tömény lére van szükségünk, így érdemes ezt az áztatást minél koncentráltabban csinálni. Legalább 2 de inkább 3-4 napig ázzon sötét helyen. Megbuggyanni a cukor miatt nem fog. Így nem kell majd édesítő se, elég, ha fruktózt használunk hozzá. Facsart citrom levével fel lehet engedni, de csak nagyon érzéssel, mert nem ez az íz a lényeg, viszont úgy lesz az igazi. Ha mindent jól csináltunk, akkor egy halványan zöldessárga, erősen illatozó nagyon édes, aromás folyadékot kapunk. Van főzős trück is, de azt csak anyám tudja, majd megkérdezem. Bár így a hő miatt lehet, hogy pár attraktívan ható anyag elszáll...
Kíváncsi leszek rá, mit szólnak majd hozzá a halak, mert már az alapanyagokat is megrendeltem... |
Ciao !
Nem rossz az ötlet, érdemes kipróbálni. Egyre viszont vigyázz. A szárából még véletlenül se jusson (egy kicsi se), az adalékba mert úgy tudom, keserű mellékízzel járhat, amit a potykák nagyon nem szeretnek. Bár ha járatos vagy a bodzaszörp készítésében akkor nem mondtam újat neked. Üdv
|
A minap kezembe akadt egy régi bodzavirág teafilter. S mivel a bodzából készült édességeknek nagy rajongója vagyok, persze rögtön eszembe is jutott, hogyna lehetne ezt a horgászat terén is bevetni. Eddig még nem találtam ilyen aromát, vagy ilyen jellegű összetevőt, de kis fantáziával bizonyára össze lehetne hozni egy tartós, működő ízt ebből az utolérhetetlen illatú-ízű növényből.
Mivel még több mint 3 hónap van a bodzáig, így nem tudok még semmit mondani, de valszeg az idei gyűjtés egy részét le fogom csípni, és egy szörphöz hasonló receptet alkalmazva majd meglátom, mire jutok, s beszámolok, persze, ha van akit érdekel. |
Ok! Valahogy én is ezejre gondoltam, de édes-fűszeres golyóhoz juharosra gondoltam. Így azért néztem ki a Mainline és a Nash "varázsszereit". Meg tudod csinálni a Redmiret a héten? Vmikor benéznék.
Nagyon kemény ez az avatar. Mindig jót röhögök, amikor meglátom... De Bekény sztallónés képe is... |
szia!Mi még nem használtuk ezt a márkát,de a Nutrabaits és a Starbaits ill. Dynamite Baits termékek mindenképp jó választás.Szerintem próbáld ki idén ezeket és nem fogsz csalódni. |
Sziasztok!
Én még innen vagyok a tavaszi bojligyúráson, nem haszált valaki Mainline termékeket? Mondjuk a Maple Ade és az Active-8 Activator Maple termékeket? Gynege az angolom, milyen ez a kettő együtt? Esetleg az Active-8 A. helyett Nash EEE milyen lenne? Kicsit drága próba lenne... |
Bocs ! Szerintem félre értettelek. Te valószínű, hogy a bojlikészítésre gondoltál. A cikk fel lesz tuningolva, csak még nem volt időnk teljessé tenni. Ciao |
Ezt hogy érted? Cikket írni a nagy halak szákolásáról és csónakba emeléséről nem lenne szerencsés, ugyanis nem egy túlságosan kimeríthető téma. Bár nem tudom konkrétan mire céloztál. |
Hát... Nem eresztettétek nagyon bő lére... |
Ciao Pharyseus !
Hát az biztos, hogy szépek. A szákolással nem lehet probléma ha megfelelő méretű és minőségű bojlis merítővel rendelkezik az ember. Bár még nem fogtam ekkora halat, (remélem idén sikerül, bár ekkora halhoz nagy szerencse kell, hiszen épp azért nőtt ekkorára mert, nagyon tapasztalt, rutinos, és óvatos) de ilyenkor gyakori, hogy nem emelik be a csónakba a halat, hanem szákolás után a merítőt a vízbe hagyják a hallal és így mennek a part felé.
üdv Bekény |
Basszus... Ezek a 30 kiló feletti halak hihetetlenek...
Ekkora nagy dögöt hogy a fenébe szákol meg, vagy emel partra/csónakba?
Kedves szerkesztő urak! Önöknek is ilyen fogásokat! |
Üdv!
Webáruházat pillanatnyilag nem tervezünk, viszont képek és videók hamarosan felkerülnek az oldalra.Mivel bojlisok vagyunk ezért csak bojlizással kapcsolatos dolgokat szeretnénk az oldalra feltenni.
Nézz be többször hozzánk! |
Webáruházat nem terveztek? Csak bojlizásról lesz szó? Sok kép, esetleg letölthető videó ami biztos érdekelné a népet. |
A cikk folyamatban van.... |
Kár, hogy nem tettetek fel képeket a bojli készítéséről... |
[39-20] [19-1]
|